Viac nás baví robotov tvoriť ako sa s nimi len hrať.

Noc výskumníkov AUPARK Žilina

25.09.2015 21:00

V spolupráci s o.z. Nexteria sme sa zúčastnili Európskej noci výskumníkov. Vo vlastnom stánku sme propagovali Lego robotiku a súťaž First Lego League medzi deťmi ZŠ a SŠ. Formou prezentácie činnosti nášho klubu sa okoloidúci záujemcovia mohli od Tomáša a Maxa zoznámiť s tým, čo nás baví najviac - robotické súťaže ako je First Lego League - na súťažnom stole FLL predvádzali ako pripravujú svojho robota na turnaj. Pre súžaženiachtivých návštevníkov naši malí robotici pripravili a zorganizovali jednoduché robotické súťaže pre verejnosť. Najšikovnejších odmenila Nexteria vecnými cenami. 

Dávid, Adam, Michal, Dominik a Lukáš celý deň predvádzali robota na skladanie rubikovej kocky - MindCub3r poskladá zamiešanú kocku najneskôr za 90 sekúnd. Našiel sa aj piatak z Kysuckého Nového Mesta, ktorý ho v tom predbehol. :) Robot škrupinkár, ktorého Dávid pripravil deň pred podujatím, zase zamiešal sladkú odmenu pre pozorného maškrtníka. Jakub, Michal, Lukáš a Adam organizovali aj súťaž s robotom Track3r - súťažiaci sa snažili zvládnuť prekážkovú dráhu za čo najkratší čas. Všetci sa striedali aj pri dohyo - kruhovom ihrisku, na ktorom sa dvaja robotickí sumo bojovníci snažia vytlačiť z kruhu jeden druhého - aj takú súťaž organizujeme vždy v prvú marcovú sobotu.

Fotky našich členov pri prezentovaní svojej činnosti:

Za celý tento náročný deň sme niekoľkokrát vybili všetky naše batérie a aj my sme celí vyčerpaní odchádzali domov. Napísali o nás aj na rodinka.sk.

Späť

Vyhľadávanie

© 2013-2015 The Benders. Všetky práva vyhradené.